Sier nei til støtte fra Norgesautomaten.com

nordicbet-j6k-bonus
Agderposten – 11.09.08: I Agderposten 5/9 flagger Ole Goderstad i Aust-Agder Idrettskrets et «nei» til internasjonale spillselskap. Bakgrunnen er at idrettens samarbeid med Norsk Tipping har vært en bærebjelke i utviklingen av norsk idrett.

Johansens innlegg mangler presisjon, og argumentasjonen er et slapt sleivspark som aldri kommer i nærheten av mål.

Den største feilen med Johansens argumentasjon, er at den er basert på en grunnleggende feil markedsforståelse, samt et svært snevert og selektivt faktagrunnlag. Det Johansen ikke synes å forstå, er at Norsk Tipping og «internasjonale spillselskap» tilbyr svært forskjellige tjenester, og at vi således ikke er konkurrenter.

Lotto er et dårlig og lite attraktivt alternativ for en pokerspiller, på samme måte som det vil være utenkelig for en kulestøter å stille opp i sprangridning.

Det er heller ikke slik det hevdes, at alle «internasjonale spillselskap» bare har utenlandske eiere. NorgesAutomaten har for eksempel både norske og svenske eierinteresser.

Når vi i NorgesAutomaten som første nettspillselskap, valgte å gi deler av vårt overskudd til norske lag og foreninger, så var det fordi vi vil være et alternativ til andre nettspillselskap. Hos NorgesAutomaten kan spillerne selv velge om de vil spille til inntekt for et bestemt lag/forening.

Når det gjelder reklame er det slik som Johansen skriver, at vi annonserer på TV3, noe som er helt lovlig. Om man ser på hva Norsk Tipping på sin side bruker på markedsføring, er vi miniputter i forhold.

Vi ønsker en annerledes spillpolitikk som tar vare på dem som vil spille og beskytter de som ikke vil spille. Slik er det ikke i Norge i dag.

Den norske stat, gjennom Norsk Tipping, oppfordrer massivt nordmenn til å spille. Nordmenn flest er ikke dumme, og mange har etter hvert valgt å spille på nett, der de får et bedre tilbud.

Dagens spillpolitikk fratar staten muligheten for å kontrollere og sette regler og rammebetingelser. Derfor er det andre lands regler som gjelder.

Staten fratar også gjennom sin proteksjonisme, norsk idrett muligheten til å få lovbestemte tilskudd fra nettspill. Det er synd, for med en mulighet for nettspillselskap til å etablere seg i Norge, kunne vi samlet tilført idretten flere hundretalls millioner kroner årlig.

Norsk Tipping vil bestå. Vi undergraver ikke norsk idretts eget finansieringsfundament. Foreløpig vil norske gamblere både ha Lotto, Tipping, nettpoker, kasino og spilleautomater på nett. Hva de vil ha om ti år, vet ingen. Det er uansett viktig at Norsk Tipping utvikler seg i tråd med resten av markedet, og svært få, med unntak av Trond Giske, ønsker de nye landbaserte spilleautomatene.

Økonomi er en forutsetning for både bredde- og toppidrett. Vi ønsker å bidra økonomisk til dette, og vi synes det er tullete om norske myndigheter, monopolister og bondefangede idrettsledere skal få lov til å undergrave denne muligheten.

Privacy Policy